Ga naar de inhoud

Kandidatenlijst bekend

  • door

Kandidatenlijst politieke partij Dorpsbelangen bekend

Persbericht

ZUNDERT – Politieke partij Dorpsbelangen heeft de kandidatenlijst rond. Onder aanvoering van lijsttrekker Johan de Beer worden de plaatsen twee tot en met vijf ingevuld door René de Bruijn, Ine Timmers, Ad van Exsel en nieuwkomer Charles van Campenhout.

Over de kandidaten

René de Bruijn, Ine Timmers en Ad van Exsel zijn geen onbekende gezichten in de Zundertse gemeenteraad. Zij hebben op dit moment al een zetel in de raad. Nieuw bij de eerste vijf op de lijst is Charles van Campenhout uit Zundert. Hij is geen onbekende in de Zundertse gemeenschap. Als fotograaf van onder andere de Zundertse Bode, vvv Zundert en VVR Rijsbergen. Charles heeft ervaring in de procesindustrie. Over zijn toetreding tot Dorpsbelangen zegt hij: “Ik sta vaak aan de zijlijn met mijn camera. Ik kom met dat toestel op veel plekken en zie dus veel. Ook zie ik dingen waarvan ik wel eens denk ‘Zou dat niet zus of zo of beter kunnen?’

Lijstduwer

Een bijzondere rol op de lijst heeft Tijmen Dekkers uit  Zundert. Hij is lijstduwer. Dat betekent dat hij zich in de verkiezingen graag inzet voor de partij, maar geen verkiesbare plaats in de raad ambieert. Johan de Beer vertelt: “We zijn blij dat Tijmen zich opwerpt als lijstduwer en een brug kan slaan naar jongeren in onze gemeente. Het bekend maken van de kandidatenlijst is een momentopname. We staan namelijk altijd open voor geïnteresseerde kandidaten om zich bij onze partij aan te sluiten. Voor deze verkiezingen hebben we nu een mooie mix van kandidaten met ervaring in de gemeenteraad en nieuwkomers die ons met een frisse blik kunnen versterken. Met die blik helpen zij ons ook met het verkiezingsprogramma waar we nu de laatste hand aan leggen en binnenkort zullen presenteren.”

 

Over dorpsbelangen

Dorpsbelangen is de grootste lokale partij in de gemeenteraad van Zundert en heeft op dit moment drie zetels. De partij bestaat veertig jaar en kenmerkt zich door een samenstelling van leden met een brede politieke belangstelling. Hierdoor vormt Dorpsbelangen een goede afspiegeling van de Zundertse samenleving. Dorpsbelangen betrekt de verschillende belangen van de Zundertse kernen en inwoners  in haar besluitvorming. De gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op woensdag 16 maart.

 

Meer informatie

De volledige kandidatenlijst is op 31 januari a.s. voor iedereen beschikbaar.

Dorpsbelangen is ook te volgen op Facebook: https://www.facebook.com/dorpsbelangenzundert.